Irodai Bútorok

Irodai bútorok

Az irodabútorok (asztal, székek, polcok, szekrények, térelválasztás, közös terek bútorai stb.) kiválasztásánál is fontos a környezettudatos szemlélet. Annak ellenére, hogy bizonyos bútorok kényelme kiváló, az anyaguk, az előállítási módjuk vagy a szállításuk lehet, hogy egyáltalán nem környezetbarát. A bútorgyártás során számtalan anyagot (pl. funér, falemez, alkatrészek, fémek, vas, műanyag, textil, bőr, bevonatok, üveg, ragasztók, gumi, márvány/kő stb) használnak a tárgyak és eszközök elkészítése során, s igazán nehéz belelátni, hogy milyen környezeti hatások és erőforrásfelhasználás (víz-, anyag- és energiafelhasználás) történik a bútorok teljes életciklusa során. Ezért fontos, hogy a közbeszerzés során figyelembe legyen véve, hogy a fabútorok kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származzanak és környezetbarát (és természetbarát) anyagokat tartalmazzanak. A beszerzés alkalmával érdemes odafigyelni az európai ökocimkékre.

ZIR_45 ZIR_51

ZIR_43 ZIR_11

Amikor beszerzésre kerül a sor, érdemes körülnézni, hogy elérhető-e már használt bútor, amelyeket szükség szerint fel lehet újítani. Fontos, hogy minden elromlott berendezést először próbáljunk megjavítani, pótolni a tönkrement alkatrészeket. Amennyiben lehetséges támogassuk a helyi gyártókat és mesterembereket a vásárlás során. Amennyiben van rá lehetőség, életciklus-elemzést is érdemes elvégezni a beszerzés során. Az újrahasznosított termékek is igen jó megoldást jelentenek, melyre jó példa a környezetbarát és intelligenskarton-design. 

Bezár
ob_get_clean(), 'title' => 'Irodai Bútorok' ); $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/cikkek/popup'; function encapsulate_item_article_1517_078415( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.'frames/keret_popup/frame.php' ); } encapsulate_item_article_1517_078415( $tv ); ?>