Vízfelhasználás, szennyvíz

 Vízfelhasználás, szennyvíz

A víz egy olyan jelentős természeti erőforrás, amely igen fontos szerepet játszik az élővilág fenntartásában és az emberiség is jelentős mennyiséget használ a Föld édesvíz készletéből, amely csupán 2,6%-át teszi ki a teljes vízkészletnek. A vízhasználattal együtt jár, hogy nagy mennyiségű szennyvizet is termelünk, melynek megtisztítása folyamatos energia befektetést igényel, mielőtt újra beengedhetjük a befogadóba.

ZIR_68 ZIR_64 ZIR_59 ZIR_69

A vállalat stratégiája során, amit leginkább tehet, az a szennyvizek keletkezésének megelőzése és a tudatos vízfogyasztás és a vízhasználat csökkentése. Legelőször fontos, hogy megállapítsuk a jelenlegi állapotot és keressük meg azokat a pontokat, ahol leginkább mérsékelhető a fogyasztás. Továbbá jelentős eredmények érhetők el egyszerűbb, kisebb beruházásokkal: víztakarékos WC - kétmennyiséges öblítési rendszer, csaptelepek, zuhanyrózsák, perlátor, csapvíz fogyasztása, takarékos mosogató - és mosógépek, megfelelő fűtési, klíma- és légtechnikai rendszerek működtetése, növények esővízzel való öntözése, szürke víz újrahasználata, száraz WC-k alkalmazása.

Bezár
ob_get_clean(), 'title' => 'Vízfelhasználás, szennyvíz' ); $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/cikkek/popup'; function encapsulate_item_article_1517_296576( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.'frames/keret_popup/frame.php' ); } encapsulate_item_article_1517_296576( $tv ); ?>