Elektronikai eszközök, Technika

Elektronikai eszközök, technika

Az irodák elkerülhetetlen és fontos eszközei a számítógépek és a hozzájuk kapcsolódó elektronikai eszközök, berendezések (laptopok, monitorok, szerverek és nyomtatók, fénymásolók stb). Ezek a technológiai eszközöknek jelentős az energiafelhasználásuk, amely mellett zajterhelést és növekvő hőtermelést okozhatnak. Ezen eszközök nagyrésze napközben folyamatosan működik, ezért fontos, hogy energiatakarékosak legyenek és használat után a lehetőségeknek megfelelően kikapcsoljuk őket illetve az elosztókat. Az elektronikai eszközök gyártása során értékes nyersanyagokat használnak fel, melyek recirkulálása és visszanyerése igen fontos a hulladék megelőzés és az erőforrás megőrzés szempontjából.

ZIR_27 ZIR_26 ZIR_08

Gondoskodni kell arról, hogy az elektronikai hulladékok vissza legyenek gyűjtve. Ez egyrészt az által valósulhat meg, hogy a beszállító cégek visszaveszik a régebbi készülékekei illetve a hulladékudvarokba leadhatóak ezek a hulladékok. Az elektronikai eszközök energiafogyasztását is érdemes folyamatosan mérni, tudatosan törekedni a pazarlás csökkentésére és az alkalmazottakat tudatos viselkedésre sarkallni. A hatékony erőforráshasználat és az alkalmazottak által tanúsított takarékosság igen fontos!

Bezár
ob_get_clean(), 'title' => 'Elektronikai eszközök, Technika' ); $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/cikkek/popup'; function encapsulate_item_article_1517_555315( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.'frames/keret_popup/frame.php' ); } encapsulate_item_article_1517_555315( $tv ); ?>