vas. febr 5th, 2023
Dino játék

Napjaink egyik fő problémája, hogy nagyon sok anyag kerül a hulladékba, pedig érdemes lehet újrahasznosítani többségüket. Szinte minden dolog, amit veszünk papírba van csomagolva, és a tárgy kibontása után eldobjuk.

A papír nagy része nem hulladék, hanem újrahasznosítható alapanyag. Sok cég használ újrapapírt az irodákban pl. számlák kiállítására.

Igazán nagy papírfelhasználók a nyomdák. Sok nyomda gyárt könyvet, de vannak akik játék csomagolást, vagy játékot papírból.

Milyen játékok készülhetnek újrahasznosított papírból?

Többek között társasjátékok és puzzlek . A képkirakók reneszánszukat élik, és nagyon sok gyerek és felnőtt játszik puzzleval. A gyerek puzzlekon rajzfilmes képek vannak és a darabszámok is alacsonyak. A korosztálytól függően 30-200 db közötti darabszámok a gyakoriak.

A felnőtt puzzlek ennél nagyobb darabszámú elemből készülnek. Vannak lehetetlennek tűnő képkirakók akár 6000 db elemből, de a leggyakoribb az 500db,1000db,2000db kis elemből álló kirakók.

Milyen képek vannak a felnőttek részére készülő puzzle játékon?

Találhatók festmények, városi látképek, tengerparti tájak, állatok, bolygók és sok más is.

Sok különleges puzzle is kapható. Ezek a kirakók valamilyen speciális tulajdonságuk miatt különlegesek.

A WOW, I am….. állatos puzzlekből nagy méretű képet lehet kirakni. A furcsaság az, hogy a képek széle nem a szokásos egyenes, hanem követi az állatok körvonalát. Ezenkívül a puzzle elemek sem szabályosak, hanem mindenféle furcsa formát követ.

Az 1000 darabos puzzlek mérete általában 50*70cm. Kirakás után szét lehet szedni őket, de fel is lehet ragasztani egy papírra és kirakni a falra, hogy mindenki lássa a teljesítményt és szép dísz is lehet.

Újdonságként megjelentek olyan puzzlek, ahol a képkirakása után, több kérdésre kell válaszolni. A válaszok a helyesen kirakott képen vannak elrejtve, de így rejtvényfejtésre is szükség van.

A felnőtt puzzlek ideális ajándékok, hölgyeknek és uraknak, karácsonyra vagy születésnapra.